Κατοικία στα Χανιά

Tο συγκρότημα βασίζεται σε ένα καινούριο concept κατοίκησης που θα μπορούσε να συσχετιστεί με τις εσωστρεφείς ιδιότητες ενός «στρειδιού», μέσα στο οποίο προέχει η ασφαλής και άνετη ζωή των κατοίκων. Με εικοσιτετράωρη φύλαξη και υπηρεσίες concierge, με κοινόχρηστους χώρους που, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν θερμαινόμενη πισίνα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και meeting room, το κτίριο μετατρέπεται σε ένα «κέλυφος» προστασίας, εξυπηρετώντας με αυτονομία πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Το Oyster είναι η εμπνευσμένη απάντηση σε εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης και να απολαύσουν στο μέγιστο όσα αυτό μπορεί να προσφέρει. Η θέση του άλλωστε παρέχει τη γρήγορη πρόσβαση τόσο στα Χανιά όσο και στο ανανεωμένο παραθαλάσσιο μέτωπο.

Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες–31 στον αριθμό, από 50 έως 200 τετραγωνικά μέτρα η καθεμία–αυτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος και τη διαμόρφωσή τους: στα studios, στα flats, στα duplexes και στα penthouses του 7ου και 8ου ορόφου, τα τελευταία με την πισίνα του το καθένα, μεγάλους εξώστες και υπέροχη θέα. Όλα τα smartflats έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές της τεχνολογίας και της αισθητικής, γεγονός αναμενόμενο. Η ενδεικτική επίσκεψη σε ένα από τα διαμερίσματα δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιώσει ότι ο μελετημένος σχεδιασμός έχει δώσει την ιδανικότερη λύση σε κάθε παράμετρο. Και πρώτα από όλα στην πλήρη αξιοποίηση των διαστάσεων με ειδικές κατασκευές και διάταξη που επωφελείται πλήρως από τα ανοίγματα και τη θέα.

Η ανοιχτή κάτοψη, με καταργημένους τους ενδιάμεσους τοίχους καθιστικού – τραπεζαρίας – κουζίνας, παραδίδει σε χρήση ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο, κύρια γνωρίσματα του οποίου χρίζονται οι μίνιμαλ φόρμες και τα προηγμένα υλικά. Το κρύσταλλο αμμοβολής, το μέταλλο, η λάκα και το ξύλο με εμφανή νερά δένονται χαρισματικά μεταξύ τους αλλά και με τη χρωματική γκάμα του λευκού και του γκρι, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα απέριττο, φιλόξενο περιβάλλον.

Στα ενδότερα, το υπνοδωμάτιο με την γκαρνταρόμπα και το μπάνιο συνθέτουν την προσωπική ζώνη, που πρωταρχικά χαρακτηρίζεται από την αυτονομία, τη λειτουργικότητα και την εργονομία της. Και εδώ το λευκό υπερισχύει και μάλιστα υπερθεματίζει την αίσθηση της χαλάρωσης και της οικειότητας σε ένα πεδίο που δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να ξεχωρίσει και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα design έπιπλα συμπληρώνουν θεαματικά τις εικόνες και ο σκηνογραφικός φωτισμός, με χωνευτά σποτ και σκοτίες στις ψευδοροφές, αναδεικνύει τις γραμμές όπως ακριβώς τους αξίζει. Αυτό το διαμέρισμα, όπως και τα υπόλοιπα, πλαισιώνεται από καταπράσινους εξώστες με διττή σκοπιμότητα, καθώς αφενός ομορφαίνουν την οπτική από μέσα προς τα έξω, αφετέρου διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των κατοίκων. Τώρα, η συγκατοίκηση είναι προσόν, σε ένα κοινό πλαίσιο από ανάγκες και απαιτήσεις, που όμως σέβονται την ατομικότητα. Όπως ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής.