Ανανέωση τώρα!

Ανανεώνουμε τον χώρο μας αντλώντας έμπνευση και ιδέες από τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της διακόσμησης και –φυσικά– από το δικό μας προσωπικό στιλ το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε!

1. Covered in wood

Μετά το παρκέ, το ξύλο επιστρέφει και στους τοίχους! Ναι, είναι γεγονός… Οι «ντυμένοι» τοίχοι είναι must – φτάνει να ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία μας. Οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως οι πιο σκούρες και μπορεί να μην συμβαδίζουν με αυτή την εποχή, από το φθινόπωρο όμως, θα δούμε το εσωτερικό των σπιτιών να… σκουραίνει αρκετά. Το ξύλο αναμφίβολά δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς στον χώρο, μαζί με αυτή όμως, η συγκεκριμένη τεχνική προσδίδει και ακόμα περισσότερη πολυτέλεια. Είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε αν νομίζουμε πως η υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού μας την «σηκώνει».

2. Βάζουμε στο «παιχνίδι» το φόντο

Το φόντο, φυσικά, δεν είναι άλλο από τον τοίχο μας, τον οποίο μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» προκειμένου να αλλάξουμε το ύφος ολόκληρου του χώρου. Οι εναλλακτικές μας; Πρώτο και καλύτερο το χρώμα, το οποίο πραγματικά μπορεί να αναδείξει όχι μόνο ολόκληρο τον χώρο, αλλά και τη διακόσμησή του αν επιλεγεί προσεκτικά. Ανάλογα με την απόχρωση (απαλή ή έντονη) μπορούμε να βάψουμε ένα ή περισσότερα κομμάτια τοίχου. Αν επιλέξουμε ένα έντονο χρώμα, προσπαθούμε να περιοριστούμε σε ένα σημείο, διαφορετικά καλύπτουμε όλους τους τοίχους του χώρου. Η ταπετσαρία από την άλλη, μπορεί εκτός από χρώμα, να χαρίσει και βάθος σε ένα χώρο. Γεωμετρικά σχέδια, floral μοτίβα, μονόχρωμη με ανάγλυφα σχέδια… Όποιο στιλ κι αν επιλέξουμε, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά μοναδικό – αρκεί να νιώθουμε εμείς καλά μέσα σε αυτό.

3. Με σύμμαχο την αειφορία

Ποιος είπε πως η αειφόρος ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και μέσα στο σπιτικό μας; Η επιλογή επίπλων με οικολογικά χαρακτηριστικά είναι το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε έναν χώρο φιλικό τόσο ως προς εμάς, όσο και προς το περιβάλλον. Μάλιστα, μπορούμε σε αυτόν να ενσωματώσουμε και κάποια ακατέργαστα στοιχεία δανεισμένα από τη φύση χαρίζοντάς του μια ακόμα πιο «πράσινη» χροιά. Το ξύλο, η ψάθα, το βαμβάκι, αποτελούν κάποιες από τις βασικές επιλογές μας.

4. Από τη Σκανδιναβία με αγάπη

Λιτό, απέριττο, φωτεινό… Η αβάσταχτη ελαφρότητα του σκανδιναβικού στιλ κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Όχι άδικα, αφού μπορεί να αναδείξει από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο χώρο, χαρίζοντάς του στιλ, φως και λάμψη στη στιγμή. Ταυτόχρονα, έχει τη δύναμη να μας ηρεμεί και να μας χαλαρώνει, ενώ για να το συνθέσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τα πιο απλά έπιπλα.

5. Πρασινίζουμε τον χώρο!

Ακόμα και μία μόνο γλάστρα μπορεί να ομορφύνει οποιονδήποτε χώρο – από το καθιστικό, την τραπεζαρία και το υπνοδωμάτιο, μέχρι την κουζίνα και το μπάνιο μας. Αν αναζητούμε έναν απλό και οικονομικό τρόπο για να δημιουργήσουμε μια όμορφη γωνιά, τότε δε μένει παρά να κάνουμε μια βόλτα από το φυτώριο της γειτονιάς μας και να προμηθευτούμε μικρά φυτά τα οποία θα ομαδοποιήσουμε «παίζοντας» με διάφορα πρωτότυπα κασπό. Τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή είναι τα τσιμεντένια τα οποία δημιουργούν μια μοναδική industrial αίσθηση… Εμείς, θα τα επιλέγαμε με κλειστά μάτια τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους.